MacskaInfo

Minden, ami macskákkal kapcsolatos...

E-mail

Várom véleményeidet, észrevételeidet a bloggal, és a cicatartással kapcsolatban!
info@macskainfo.com

A cica érkezése előtt feltétlen beszerzendő dolgok:

2008.07.20. 17:44 - guess

-Alomtálca: ha egyből fedeleset veszünk, annak az a hátránya, hogy túl magas a pereme, és a kiscica esetleg még nem tud belemászni. Éppen ezért szerintem kiscicáknál érdemes először egy olcsó kisebb alomtálcát választani, aztán ha már "kinövi" lehet venni neki akár fedeles, magas pereműt is, hiszen ezeknek több előnye is van: nemcsak a szagokat tartja bent, hanem az almot se kaparja ki belőle a cica.

-Alom: az almokat alapvetően kétféle csoportra oszthatjuk; vannak a csomósodóak, és a nem csomósodóak. A nem csomósodó almból csak a kakit kell kivenni naponta, egyébként havonta kell cserélni, hiszen a szemcsék magukba szívják a vizeletet. Ezek közül az almok közül a szilikonos a legjobb (nem büdösödik), kiállításokon is ezt használják legtöbben. A másik kategória a csomósodó almok. Ezek között sokkal szélesebb a választék a boltokban. Ezeknél több szempotot kell figyelembe venni: jól csomósodjon, ne porzódjon. Ezek közül az Aldiban kapható a legkiválóbb ár/minőség arányban. Nekünk ez vált be a legjobban.

-Hordozó: feltétlenül szükséges, hiszen ebben fogjuk hazaszállítani a tenyésztőtől/ismerőstől/stb. a kiscicát. Alapvetően itt is kétféle típus van: a box-os, valamint a puha, utazótáskaszerű cicahordozó. Én a box-osat ajánlom, mivel az utazótáska szerű cicahordozóból az én cicám pl. ki tudott mászni, hiába volt összecipzárazva. (tipp: ha a kiscica szereti a kuckós helyeket, akkor a hordozó kiváló alvóhellyé is válhat)

-Száraz- és nedvestáp: a kiscicáknak sok nedvességre van szükségük, ezért célszerű a száraztáp mellett alutasakos tápot is adni nekik. Száraztápból én a hills-royal canin-eukanoba tápok valamelyikét ajánlom. Mindhárom világmárka, és a hipermarketekben kapható tápoktól az különbözteti meg őket, hogy kb. 70 %-uk hús. Általában a gyorkajáldák menüjéhez szokták hasonlítani a hipermarketekben kapható különböző tápokat, hiszen ezekben nincs annyi tápérték, mint a már említett három világmárkás tápban. Alutasakos tápokból is igen széles a választék, ezek közül bármelyiket kipróbálhatjuk, azonban egyszerre sose vegyünk sokat egyféléből, mert időközben megunhatja a cica, tehát ezeket akár felváltva is lehet nekik adni.

-Kaparófa: nagyon fontos beszerezni, ha nem akarjuk hogy a bútorunk legyen a cicánk

körmeinek az áldozata. A cicabútorokat már úgy tervezik meg, hogy bele van építve a kaparófa is. Így akár 2000 Ft-ért is hozzájuthatunk egy kisebb cicabútorhoz, ami kettős funkciót is betölt a cica számára.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://macskainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr59576846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása