MacskaInfo

Minden, ami macskákkal kapcsolatos...

E-mail

Várom véleményeidet, észrevételeidet a bloggal, és a cicatartással kapcsolatban!
info@macskainfo.com

Cicavásárlás tenyészőtől

2008.07.22. 21:56 - guess

Ha fajtatiszta cica vásárlása mellett döntünk, akkor lehetőleg olyan tenyésztőtől "vásároljunk", ahol úgy tapasztaljuk, hogy megfelelően ápoltak, és egészségesek a cicusok. Érdemes több tenyésztőt végigjárni, és/vagy kiállításokon is szétnézni.

Ne lepődjünk meg, ha szerződést kötnek velünk a tenyésztők, és ivartalanításra köteleznek minket abban az esetben, ha hobbycicának vesszük a macsekot, ugyanis ez csupán azt jelenti, hogy nem tenyészthetjük. Ellenkező esetben az ár kétszeresét kell kifizetnünk. A hobby cicának eladott cicák is ugyanolyan szép, minőségi kiscicák, mint a tenyésztésre eladottak. Ugyanúgy lehet velük akár kiállításokra is járni!

A tenyésztők nagyrésze egészségügyi garanciát is vállal a kismacskákra! Ez azért fontos, mert így garantáltan egészséges kiscica kerül hozzánk! Nagyon fontos, hogy a kiscica valóban egészséges legyen, mert egy-egy nemesebb fajta választásánál bár előfordulnak sokszor több-10ezer forintos különbségek is a tenyésztők között, azonban érdemes elgondolkozni, és főleg megnézni, h az olcsóbb helyen valóban egészségesek és szépek-e a kiscicák. Hiszen az orvosi költség sem elhanyagolható, egy egészséges cicánál pedig a kötelező oltásokon- hobbycica esetén az ivartalanításra is - kívül nem kell más orvosi költséggel számolni!

A bejegyzés trackback címe:

https://macskainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr59580732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kanda Kitti 2008.08.21. 09:44:51

Imádom a cicákat


süti beállítások módosítása